Uvjeti korištenja

PODACI

Sjedište: CityEX BH d.o.o.., Biskupa Čule bb, 88000 Mostar, BiH, porezni broj 4227841530003

Trgovina: CityEX BH d.o.o.., Biskupa Čule bb, 88000 Mostar, BiH - nositelj franšize Hoću to za područje BiH

Radno vrijeme: pon-pet: 08-16h

IBAN BA391610000129730042

VAT BA4227841530003

 

Prema Zakonu o zaštiti potrošača maloljetne osobe ili potpuno poslovno nesposobne osobe ne mogu obavljati kupnju na daljinu, to mogu učiniti samo njihovi zakonski zastupnici.

Upozorenje: Djeca do 16 godina smiju naručivati samo uz prisustvo roditelja !

 

Ako naručena roba nije isporučiva, CityEX BH d.o.o. će ponuditi kupcu drugu najsličniju robu i nakon što kupac potvrdi e-mailom da mu ponuda odgovara, najranije sljedeći dan isporučit će robu kupcu prema odabranom načinu dostave. Ukoliko kupcu ponuda ne odgovara izvršit ćemo povrat sredstava.

 

Robu ne isporučujemo na temelju potvrde o uplati, već tek nakon što uplata bude vidljiva na našem žiro računu. Kod uplata u poslovnim bankama to je najčešće sljedeći radni dan, a u velikom broju slučajeva dva radna dana od dana uplate, a kod plaćanja u poslovnicama BiH pošta, minimalno dva radna dana nakon uplate.

 

Ukoliko plaćate virmanom ili općom uplatnicom i želite da vam pošiljka stigne što prije za ovu vrstu plaćanja, molimo vas da pravilno popunite virman ili opću uplatnicu i obavezno upišete pravilan poziv na broj odobrenja jer znatno može utjecati na brzinu isporuke, a uplatu izvršite u poslovnoj banci prije 12.00 sati.

 

Za sve uplate koje su primljene prije 12.00 sati i vidljive su na našem računu, isporuka kreće isti ili slijedeći radni dan, a vrijeme isporuke nadalje ovisi o uvjetima isporuke kurirske službe i adresi na koju se roba isporučuje. Za sve uplate primljene prije 12.00 sati, isporuka kreće isti dan.

 

OBLICI PLAĆANJA

- jednokratno

- internet bankarstvo

- opća uplatnica/virman

- pouzećem

 

Sve cijene uključuju PDV.

 

Usluge webshop-a možete koristiti nakon registracije na našoj web stranici. Polja koja su označena kao obavezna moraju biti popunjena da bi registracija vrijedila. U bilo kojem trenutku možete pregledati ili ažurirati osobne podatke koje ste upisali prilikom kreiranja korisničkog računa.

 

U smislu općih uvjeta prodaje, kupac je fizička ili pravna osoba koja plaća proizvod i uslugu dostave posredstvom internet stranice. Prihvaćanjem općih uvjeta prodaje Kupac izjavljuje da su svi podaci koje je dao o sebi istiniti i potpuni.

 

REKLAMACIJE

E-mail adresa za reklamacijske upite narudzbe@hocuto.ba

 

ROK ZA JEDNOSTRANI RASKID UGOVORA

Ugovor možete jednostrano raskinuti u roku od 14 dana bez navođenja razloga.Da biste mogli ostvariti pravo na jednostrani raskid ovog Ugovora, morate nas obavijestiti o svojoj odluci o jednostranom raskidu ugovora prije isteka roka i to nedvosmislenom izjavom poslanom poštom ili elektroničkom poštom, u kojoj ćete navesti svoje ime i prezime, adresu, broj telefona ili adresu elektroničke pošte, a možete koristiti i priloženi primjer obrasca za jednostrani raskid ugovora.

 

Rok za jednostrani raskid ugovora iznosi 14 dana od dana kada je roba koja je predmet ugovora predana u posjed.

 

POVRAT UPLAĆENOG IZNOSA

Povrat novca možemo izvršiti tek nakon što nam roba bude vraćena ili nakon što nam dostavite dokaz da ste nam robu poslali nazad.

 

POVRAT ROBE

Robu vratite ili je predajte nama (CityEX BH d.o.o.., Biskupa Čule bb, 88000 Mostar) bez nepotrebnog odgađanja, a u svakom slučaju najkasnije u roku od 14 dana od dana kada ste nam uputili Vašu odluku o jednostranom raskidu ugovora.

TROŠKOVI POVRATA ROBE

Izravne troškove povrata robe morate snositi sami, osim ako se ne radi o našoj greški ili neispravnom artiklu. U tom slučaju besplatno ćemo vam zamijeniti proizvod ili vratiti novčeke.

 

ODGOVORNOST POTROŠAČA ZA UMANJENJE VRIJEDNOSTI ROBE

Odgovorni ste za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe.

 

 OBRAZAC O JEDNOSTAVNOM RASKIDU:

Obrazac o jednostavnom raskidu ugovora ispunite na listu papira na sljedeći način ili jednostavno kliknite na link Obrazac o jednostranom raskidu

 

  1. IME, PREZIME I ADRESA POTROŠAČA:
  2. PRIMA: CityEX BH d.o.o.., Biskupa Čule bb, 88000 Mostar, 036/ 320-220
  3. Ja _________________ ovim izjavljujem da jednostrano raskidam Ugovor o prodaji sljedeće robe/za pružanje sljedeće usluge (odabrati)____________________, naručene/primljene dana ____________________
  4. Potpis potrošača (ako se ispunjava obrazac na papiru)
  5. datum

OBAVIJEST O POSTOJANJU ODGOVORNOSTI ZA MATERIJALNE NEDOSTATKE

Odredbama članka 4. stavak 2. Zakona o zaštiti potrošača, propisano je da na obaveznopravne odnose između potrošača i trgovca primjenjuju se odredbe Zakona o obaveznim odnosima, a člankom 43. stavak 2. istog Zakona u slučaju materijalnog nedostatka na proizvodu na odnose potrošača i trgovca primjenjuju se odredbe Zakona o obaveznim odnosima o odgovornosti za materijalne nedostatke stvari. Prava koja pripadaju potrošaču na temelju pravila o odgovornosti za materijalne nedostatke definirana su člancima 400. do 422. Zakona o obaveznim odnosima (NN br. 35/05, 41/08., 125/11.), a odredbama članka 403. stavak 4. propisano je da kod potrošačkig ugovora potrošač kao kupac nije obavezan pregledati stvar niti dati na pregled, ali je obavezan obavijestiti prodavatelja o postojanju vidljivih nedostataka u roku od dva mjeseca od dana kad je otkrio nedostatak, a najkasnije u roku od dvije godine od prijelaza rizika na potrošača.

 

 Reklamacije uvažavamo prema specifikaciji proizvođača za proizvod koji ste kupili. Neispravni uređaj možete poslati na „CityEX BH d.o.o.., Biskupa Čule bb, 88000 Mostar“ nakon čega ćemo utvrditi da li je valjana reklamacija. Ukoliko je reklamacija valjana zamijenit ćemo istu novom i ispravnom robom. Ako je roba oštećena u transportu kupac ima pravo na besplatan servis od strane dostavljača. Prilikom prijave neispravnog proizvoda obavezno priložiti kopiju računa, jamstveni list, opis kvara te kompletnu dokumentaciju i orginalnu ambalažu. U jamstvo ne ulaze oštećenja nastala nestručnim rukovanjem, mehanička oštećenja, oštećenja zbog udara groma, prevelikog napona ili ishabanosti uređaja. Garancija na sve proizvode iznosi 6 mjeseci.

 

POVRAT ISPRAVNE ROBE

Prema Zakonu o zaštiti potrošača, roba kupljena na daljinu (kada se ne radi o osobnom preuzimanju nego se šalje kurirskom službom) može se vratiti (o svom trošku) u roku najkasnije 14 dana od dana primitka, isključivo u svojoj originalnoj i neoštećenoj ambalaži na adresu poslovnice CityEX BH d.o.o.., Biskupa Čule bb, 88000 Mostar s naznakom – Povrat robe. Uz robu koja udovoljava povratu, obavezno mora biti priložen jamstveni list, kopija računa i pisana obavijest o raskidu ugovora sa brojem računa na koji da izvršimo povrat sredstava. U suprotnom povrat nećemo biti u mogućnosti obraditi. Povrat robe isključuje robu  koja je korištena i/ili kojoj je vidljivo oštećena ambalaža. Ukoliko je ambalaža oštećena ili nedostaju neki dijelovi povrat će biti odbijen. Troškove transporta snosi kupac.

 

Ne odgovaramo za krivo naručenu robu. U slučaju povrata ispravne robe kupac snosi troškove dostave. Roba mora biti vraćena prodavatelju u neoštećenoj i orginalnoj ambalaži, sa svim priloženim dokumentima i pripadajućom opremom. Povrat mora biti unaprijed dogovoren.

 

INFORMACIJE NA WEB TRGOVINI

CityEX BH d.o.o. ulaže maksimalne napore u održavanju informacija na stranicama web trgovine ažurnim i točnim.

 

CityEX BH d.o.o. ne može jamčiti stopostotnu točnost svih prikazanih informacija o proizvodima i uslugama. U izuzetnim slučajevima su moguća odstupanja stvarnih podataka i podataka dostupnih na web stranicama. CityEX BH d.o.o. se obvezuje u svakom takvom slučaju revidirati narudžbu i kontaktirati kupca da se osobno dogovori o alternativnim rješenjima. Isto tako, fotografije proizvoda ne moraju uvijek odgovarati proizvodima koji su stvarno dobavljivi i treba ih shvatiti samo kao informativnu ilustraciju. Za sve dodatne informacije kontaktirajte nas na  narudzbe@hocuto.ba

 

CIJENE U VALUTAMA

Sva plaćanja će se vršiti u valuti (KM). Iznos koji će se naplatiti na Vašoj kreditnoj kartici (u slučaju plaćanja preko Paypala) izračunat je konverzijom cijene iz eura u KM prema važećoj tečajnoj listi Raiffeisen Bank. Prilikom terećenja Vaše kreditne kartice, isti iznos će se konvertirati u Vašu lokanu valutu prema tečajnoj listi udruge kartičarskih kuća. Kao rezultat ove konverzije postoji mogućnost male razlike između originalne cijene prikazane na našoj web trgovini.

 

UVJETI KORIŠTENJA

Stranica WWW.HOCUTO.BA  je u vlasništvu tvrtke CityEX BH d.o.o. Za vrijeme korištenja primjenjuju se ovdje navedena pravila i Uvjeti korištenja kao i svi važeći i primjenjivi zakoni. Zadržavamo pravo promjene ovih pravila i Uvjeta korištenja u bilo kojem trenutku i bez prethodne najave.

 

COPYRIGHT

Stranica WWW.HOCUTO.BA  je u vlasništvu tvrtke CityEX BH d.o.o. Sav sadržaj na WWW.HOCUTO.BA  kao što su tekstovi, grafički sadržaji, zaštitni znakovi (logotipi), ikonice, digitalni downloadi i podaci vlasništvo su tvrtke HOĆU TO D.O.O. Zagreb ili naših partnera i zaštićeni su domaćim i međunarodnim propisima o zaštiti autorskog i srodnih prava odnosno prava industrijskog vlasništva i njihova neovlaštena uporaba predstavlja povredu propisa o zaštiti prava intelektualnog vlasništva.

 

VAŠ KORISNIČKI RAČUN

Ako koristite ovu stranicu, Vi ste odgovorni za povjerljivost vašeg korisničkog računa – korisničkog imena, lozinke i ostalih osobnih podataka kao i za restrikciju pristupa Vašem računalu. Vi prihvaćate odgovornost za sve aktivnosti koje se izvedu koristeći Vaše korisničko ime i lozinku.

 

ELEKTRONIČKA KOMUNIKACIJA

Kada posjetite WWW.HOCUTO.BA  ili nam pošaljete elektronsku poštu (e-mail), s nama komunicirate elektronski. Ovime pristajete na elektronsku komunikaciju s WWW.HOCUTO.BA  . Mi s Vama komuniciramo putem e-maila ili uz pomoć informacija na stranicama WWW.HOCUTO.BA. Ovime pristajete na sva pravila, upozorenja, obavijesti i ostale poruke putem kojih mi komuniciramo s Vama. Nije dozvoljeno korištenje neispravnih ili tuđih e-mail adresa, impersonizacija druge osobe i/ili organizacije ili bilo kakvo drugačije navođenje na krivi izvor sadržaja i komunikacije.

 

PRIJAVE I POVREDE ZAŠTITE PRAVA

CityEX BH d.o.o. poštuje prava intelektualnog vlasništva i druga prava trećih osoba. Ako vjerujete da je Vaše djelo kopirano ili su na bilo koji drugi način povrijeđena Vaša prava, molimo Vas da nas o tome obavijestite.

 

PRIGOVORI I SUGESTIJE

Sukladno odredbi članka Zakona o zaštiti potrošača obaviještavamo Vas da nam eventualne prigovore možete uputiti putem e-mail-a na narudzbe@hocuto.ba ili pisanim putem na adresu CityEX BH d.o.o.., Biskupa Čule bb, 88000 Mostar.

Na upućeni prigovor dužni smo Vam odgovoriti najkasnije u roku od 15 dana od dana kada je isti zaprimljen.

 

PRIVATNOST PODATAKA

CityEX BH d.o.o. se obvezuje pružati zaštitu osobnim podacima kupaca na način da prikuplja samo nužne i osnovne podatke o kupcima koji su potrebni za slanje naručenih proizvoda, informira kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito daje kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici CityEX BH d.o.o. i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti tzv. GDPR uredbom o općoj zaštiti podataka koja je stupila na snagu 25.05.2018.

 

Web stranice sadrže informacije o proizvodima i uslugama koje nudi tvrtka CityEX BH d.o.o. Stranice služe kao elektroničko prodajno mjesto tvrtke. CityEX BH d.o.o. ne može preuzeti odgovornost za eventualne štete nastale uporabom informacija s ovih stranica u svrhe koje izlaze izvan okvira njihove predviđene namjene. CityEX BH d.o.o. se obvezuje primjenjivati maksimalne mjere sigurnosti u svrhu zaštite interesa kupaca i spriječavanja eventualnih zlouporaba informacija.

 

Registracijom na stranicama ove web trgovine potvrđujete da ste u cijelosti upoznati te prihvaćate ovdje navedene uvjete korištenja.